Daguitstap 2019

Bezoek New Holland in Zedelgem. Middagmaal. Bezoek Decaprine Hoeve

Locatie

Veurne 8630 Parking College Veurne

08.00 Vertrek Rosrathparking (naast college)
09.15 Bezoek New Holland in Zedelgem
Wij hebben het genoegen u uit te nodigen tot een bedrijfsbezoek aan New Holland. NH is een wereldleider in het produceren van tractoren, maaidorsers en balenpersen. De vestiging in Zedelgem is het competentiecentrum voor oogstmachines; de producten worden er permanent ontwikkeld en verbeterd. Van de Belgische productie is 98% bestemd voor de export en worden de landbouwmachines in meer dan 45 landen wereldwijd verkocht.
He't wordt voor ons allen een kenismaking met een heel dynamisch bedrijf. Foto's nemen is niet toegelaten. Draag vlotte schoenen.

12.45 Middagmaal in hoeve 'Ter Kerst' Gits
Hier kunnen we op een rustige manier samen zitten om te genieten van een smakelijk middagmaal. (Soep, hoofdgerecht, dessert, 1 drank en koffie)

15.30 Bezoek Decaprine hoeve
In 2014 kochten we onze eerste geiten , en zo was de start van een heus avontuur. In 2015 mochten we onze eerste lammetjes verwelkomen, nog vergezeld met een groep aangekochte lammeren.
Zo konden we starten met melken van 400 naar 700 naar 1100, en zo kwam de stal langzaam vol. Jaarlijks worden er 400 lammetjes geboren die ingezet worden voor vervanging ter selectie.
De meeste geiten zijn de gekende witte sanengeit, maar hier en daar kan je een zwarte, bruine of grijze geit terug vinden. Deze zijn er gekomen door selectie op beenwerk , uier , liters melk,..

19.00 Terug in Veurne

Praktisch

Doelgroep
Senioren
Voor wie?
Enkel leden
Prijs
65.00

Hoe inschrijven:
1 Telefoneer naar Omer Demurie (058/312938) (E.Ronselaan 12, Veurne) om in te schrijven op één van de drie daguitstappen. Zo weet u als er nog plaats vrij is. Wacht hiermee niet te lang! Inschrijven vanaf 2 februari 2018.
2 Als u bent ingeschreven, stort dan het reisgeld op de rekening van GOSA GEWEST VEURNE IBAN BE23 738038952491 BIC KREDBEBB
Wij hebben ons best gedaan om een interessante dag te organiseren tegen een lage kostprijs. En kijk eens goed na wat inbegrepen is: de busreis, de gidsen, het middagmaal met drank, de bezoeken.
*Bij annulering zien wij ons verplicht 5€ kostenver-goeding aan te rekenen.

Deze activiteit is enkel voor leden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit? Vermeld dit duidelijk wanneer u registreert.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Contacteer ons voor verdere vragen.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Ma Sep 02
Locatie

Houthalen