KORTINGSKAARTEN 2022

KORTINGSKAARTEN 2022

De kortingskaarten voor het openbaar vervoer zijn een begrip bij gezinnen met drie of meer kinderen. Met deze kaart heb je korting op individuele treintickets van de NMBS, bij sommige lokale besturen en privé-initiatieven die spontaan korting geven aan grote gezinnen en deze kortingskaart als bewijsstuk aanvaarden, en in heel wat buitenlandse musea in Spanje, Frankrijk, Italië…

Kortingskaart aanvragen

Vanaf nu kan je bij je plaatselijke verantwoordelijke je kortingskaart voor grote gezinnen aanvragen. Voor 2022 zijn dit de jaarkaarten en kortingskaarten van kinderen geboren in 2009 of tussen 1997 en 2003 en voor ouders met tijdelijk recht op een jaarkaart. Ook voor ouders die in de vorige jaren hun vijfjarenkaart nog niet aangevraagd hebben.

Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Je kan de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij een plaatselijke afgevaardigde.

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met een begeleider (tot vier kinderen per begeleider). Meer dan vier kinderen of niet begeleid: korting van 50 %. Alleenreizende kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis op vertoon van de kortingskaart voor grote gezinnen.

Wat heb je voor deze aanvraag nodig?

@  formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente:(je kan het document opvragen bij je plaatselijke afgevaardigde)

@  voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van de kinderbijslagkas

@  6 euro administratiekosten per gezin

 

Hoe deze aanvraag indienen ?

 

Via telefonische afspraak op 058/41.16.81 of

via e-mail becue.norbert@scarlet.be bij

Norbert Becue; Duinenstraat 33; De Panne